Culinaire les op het Leerpark
De examenleerlingen die het keuzevak ‘Bijzondere Keuken’ volgen, zijn in de eerste periode in onze prachtige keuken druk bezig geweest met de (voor)bereiding van diverse gerechten. Dit deden zij voor echte gasten: onze leerlingen uit klas 1 en 2. Deze leerlingen werden op 15 september warm ontvangen in Restaurant Bospark.
Tijdens het keuzevak werkten de kinderen aan vier belangrijke doelen: (voedsel)veiligheid, hygiëne, economisch en ergonomisch werken. Uiteraard was het ook de bedoeling dat het eten er smakelijk uitzag en dat het eten volgens de richtlijnen vanuit de horeca werd uitgeserveerd.
De examenleerlingen leerden alle etiquette aan tijdens het keuzevak. Daarom was er aan klas 1 en 2 gevraagd of zij zich als echte gasten wilden gedragen. Dat hield in: niet schreeuwen, geen telefoon aan tafel, met mes en vork eten en na het eten het bestek boven op het bord neerleggen.
De les was een klein culinair feestje, waarbij de examenleerlingen leerden door doen! Hopelijk volgen er meer..