Afstandsonderwijs op de Praktijkschool
Ook de leerlingen van de Praktijkschool krijgen onderwijs op afstand. De vakdocenten zorgen er samen met de coaches voor dat de leerlingen (digitaal) les krijgen.
De coaches bellen twee tot driemaal per week met hun leerlingen en helpen hen op weg. De ouders krijgen eenmaal per week een overzicht van het opgegeven werk, zodat ze overzicht houden. Leerlingen die thuis geen device hebben, krijgen van ons een laptop te leen.
Veel leerlingen vinden het pittig om vaker achter de computer te moeten zitten. Omdat onze leerlingen het leuk vinden om praktisch bezig te zijn, geven we ook andere opdrachten. Die bestaan dan bijvoorbeeld uit het bereiden van een maaltijd aan de hand van een recept, een work out of een knutselopdracht. Zo kregen leerlingen die het vak groen doen, de opdracht om een vogelverschrikker te maken. Die staan nu in de nieuw aangelegde tuin.
Ook kregen de leerlingen een brief met een antwoordenvelop, zodat ze de docenten konden laten weten hoe ze de dagen doorbrengen. Vrijwel alle leerlingen missen de school en het contact met hun klasgenoten. Eén leerling stuurde een zakje myosotiszaad, bestemd voor de docenten groen. Myosotis? Vergeet-me-niet! En dat doen we zéker niet.
Binnenkort nemen we examens Nederlands af bij de leerlingen van de MBO-klas. Ook ontvangen we kleine groepjes leerlingen voor wie het thuis niet meevalt om de leren. En we werken aan de examens van de schoolverlaters (die voor het praktijkonderwijs op reguliere wijze doorgang vinden).
We leren veel, de laatste tijd, leerlingen en ook het personeel. We zijn er trost op dat onze leerlingen thuis aan het werk zijn en resultaten laten zien. Ook heel mooi is dat ongeveer een kwart van de stages door kan gaan.